Nieuws

Wees welkom!

In het pand aan de Vangstraat 2A wordt weer regelmatig iets georganiseerd door de verschillende gebruikers van het pand.

Wil je ook iets organiseren? We horen graag van je!

Regel je tegel; scan de QR code onderaan de afbeelding voor meer info.

Op WOENSDAG 17 mei is er weer disco πŸŽ‰πŸͺ©πŸŽ›οΈπŸŽšοΈπŸŽ™οΈπŸŽΆπŸŽ΅

Woensdag?🀨
Ja, woensdag! Dit was eigenlijk een typfoutje in de agenda, maar het is de dag voor Hemelvaart. Daarom dachten we “doe eens gek en we laten het staan” aangezien iedereen vrij heeft en aardig wat mensen dat lange weekend ook andere plannen hebben. πŸ“†πŸ“Œ

In verband met de reizende tentoonstelling Alkmaar ontzet 450 jaar is Dorpshuis De Hoeksteen in de maand april iedere zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag open van 14:00 tot 17:00 uur. Uitzondering is 1e paasdag, dan zijn we gesloten. 2e Paasdag (maandag) zijn we extra open. We nodigen iedereen van harte uit om de tentoonstelling te komen bekijken. De koffie en thee staan klaar!

VRIJDAG 14 APRIL gaan we van 19.00 – 2100 uur BIBBERBEESTJES πŸͺ²πŸœπŸžπŸͺ³πŸͺ° maken in het Dorpshuis.

Hiervoor moeten we nog meer dan normaal op tijd dingen bestellen/voorbereidenπŸ“πŸš›πŸ§°πŸ”‹βœ”οΈ, dus het liefst zo snel mogelijk en echt uiterlijk dinsdag 11 april aanmelden via 06-21 88 53 75 πŸ“²βœ…

Vereniging van het jaar 2022!

Heel erg vereerd zijn we met deze onderscheiding van het Slootenfonds

en deze geweldige financiΓ«le bijdrage voor het Dorpshuis!

Het Slootenfonds komt voort uit de erfenis van Klaas en Geertje Slooten, de voormalige uitbaters van cafΓ© De Vriendschap in Driehuizen. Bij testament hebben zij hun hele vermogen nagelaten aan de gemeenschap van de Schermer. Het was de wens van Geertje Slooten-Schreuder, dat een deel van die nalatenschap zou worden aangewend om personen en instellingen te ondersteunen, die een vrijwillige bijdrage leveren aan de samenleving in de Schermer. Met steun van de gemeente kan het Slootenfonds elk jaar de vele vrijwilligers uit de Schermer een hart onder de riem steken.

/

Zaterdag 15 oktober 2022 is het nieuwe biljart geplaatst in Dorpshuis de Hoeksteen.

Club 65 / De Soos is een vereniging voor en door de ouderen van Stompetoren e.o. en is dringend op zoek naar leden en vrijwilligers! Helaas dunt het ledenbestand uit en ook de vrijwilligers worden een dagje ouder. Hierdoor denkt de vereniging erover om er noodgedwongen mee te stoppen… Dit wilt u toch niet laten gebeuren? U wilt toch ook gezellig 2x per maand inlopen in ons dorpshuis voor een kopje koffie, een gezelschapsspelletje of kaartspel? Met af en toe een interessante spreker. Meld u aan! Zowel als lid als vrijwilliger (reageren kan hieronder of stuur een mail naar info@dorpshuisdehoeksteen.nl) zodat De Soos kan blijven bestaan!

Zie ook https://dorpshuisdehoeksteen.nl/verenigingen/de-soos-club-65/

Volgend weekend is het kermis! Wij van het dorpshuis staan zondag 19 juni op de kermisspelen met een drankje en een snackje! Vanaf 12:00 op de Schermeerstraat (voor de oude supermarkt).

Lieve mensen!

We gooien het alvast in de groep.

We hebben nog een datum kunnen vinden tussen alle festiviteiten en schoolactiviteiten door om voor de jongeren swingend het jaar af te sluiten.

πŸŽšοΈπŸŽ›οΈπŸŽ™οΈπŸŽΆπŸŽ΅πŸͺ©πŸ’ƒπŸ»πŸ•ΊπŸΌ

We hebben geluisterd naar feedback van de jongeren die er waren en ook de wens die we hoorden om meer jongere kinderen toe te laten.

Daarom hebben we nu twee groepen.

Jongeren uit groep 8 zijn mazzelaars, want omdat zij op het randje staan om naar de middelbare te gaan mogen zijn bij beide groepen aansluiten als ze dat willen πŸŽ‰

We vinden het leuk als we horen wie van plan zijn om te komen, maar binnenlopen mag ook!

We hopen op een swingende afsluiting van het seizoen de 8ste!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

Ieder jaar organiseren wij (’t Honk) de Wandelvierdaagse in Stompetoren, meestal begin juni. De afgelopen 2 jaar was het door de corona maatregelen niet mogelijk om een Wandelvierdaagse te organiseren. En helaas zal er ook dit jaar geen Wandelvierdaagse plaatsvinden, o.a. door een tekort aan vrijwilligers. Volgend jaar slaan ‘t Honk en Dorpshuis De Hoeksteen de handen ineen en zal er weer een mooie Wandelvierdaagse in Stompetoren zijn! ‘T Honk zoekt nog veel vrijwilligers om ons team te komen versterken, o.a. voor de vrijdagavonden, Halloween en de Wandelvierdaagse volgend jaar. Geef je op via het contactformulier!

Wat een feest was het vrijdag 13 mei in het dorpshuis! 65 kids hadden een super gezellige disco-avond, in samenwerking met ’t Honk. Applaus voor de geweldige DJ’s en de enthousiaste vrijwilligers! Op naar het volgende evenement!

Krantenartikel Noord Hollands Dagblad van 2-2-2022De gevelborden zijn er! Weer een mooi stapje voor ons dorpshuis. Word nu lid* en doe in de nabije toekomst mee met diverse activiteiten die gehouden gaan worden! Contributie € 7,50 per jaar. Wil je met je vereniging lid worden dan bedraagt de contributie € 12,50 per jaar. Zaalverhuur is alleen mogelijk voor leden. Bedrijven betalen een ander tarief, stuur voor meer informatie een email naar info@dorpshuisstompetoren.nl
* vul het contactformulier in met onderwerp “ik wil lid worden

Vanaf begin 2022 houdt de Dorpsraad haar bestuursvergaderingen in dorpshuis De Hoeksteen. (Zie Evenementen onder Activiteiten voor de data in 2022)

Voldoende plek en van alle gemakken voorzien.
Ook gebruik maken van onze ruimten?
Wordt lid van onze vereniging!