Breinfit workshop (Organisator: Welzijn WonenPlus)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Breinfit workshop (Organisator: Welzijn WonenPlus)

8 november @ 14:00 - 16:00

Breinfit is een workshop van Cindy Schmidt om het brein gezond te houden door spel en eenvoudige oefeningen. Een laagdrempelige en gezellige training waar iedereen aan mee kan doen. 

 Woensdag 8 november – Workshop Breinfit 

14.00-16.00, Stompetoren, de Hoeksteen (in plaats van creatief café). 

Houd je brein fit! 

Niet alleen fysiek gezond blijven is belangrijk, maar ook ons brein moet ‘gevoed’ worden. Cindy Schmidt werkte jarenlang met senioren met hart/reuma/astma problematiek, maar heeft zich nu gespecialiseerd in cognitieve fitness. 

Wat is dit? Cindy: “In mijn lessen en workshops leg ik uit dat het brein steeds nieuwe verbindingen nodig heeft om goed te functioneren. De zes aandachtsvelden logica, aandacht, ruimtelijk inzicht, concentratie, coördinatie en geheugen spelen een belangrijke rol. Als je ouder wordt kunnen deze minder worden. Train je deze aandachtsgebieden, dan voel je je fitter en sterker.” 

Hoe werkt het? Cindy: “In de loop der jaren hebben mensen iets aangeleerd, waardoor je de dingen doet, zoals je ze doet. Als je dat gaat veranderen, heb je daar moeite mee. Door te trainen en te herhalen ontstaat er eigenlijk een nieuwe verbinding in je brein en deze is heel belangrijk om ook andere dingen weer beter te kunnen doen, bijvoorbeeld het onthouden van je boodschappenlijstje.” 

Hoe ziet een training eruit? Cindy: “Ik laat met spel en eenvoudige oefeningen zien wat er gebeurt. Je hoofd wil iets anders dan je lijf. Hoe doorbreek je dat? De training is heel laagdrempelig, iedereen kan meedoen. Maar vooral ook heel gezellig! Je kunt de oefeningen thuis elke dag doen.”

Gegevens

Datum:
8 november
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Dorpshuis de Hoeksteen
Vangstraat 2A
STOMPETOREN, 1841 GN Nederland

Organisator

Welzijn Wonen Plus